Zaradi plazu preselili stanovalce ene hiše

FOTO: Na Štajerskem zaradi neurja poplave in zemeljski plazovi

L.J.
8. 5. 2022, 08.52
Posodobljeno: 8. 5. 2022, 09.41
Deli članek:

Na Štajerskem se je v soboto zvečer in danes ponoči razbesnelo neurje, ki je povzročilo precej nevšečnosti.

Občina Lovrenc na Pohorju
Meteorne vode so zalile ceste.

Blato in meteorna voda sta zalila več hiš v Poljčanah, Hrastovcu pod Bočem in v Lovrencu na Pohorju. Preglavice pa so imeli tudi na Koroškem - v krajih Podvelka in Vuhred.

V naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju se je nekaj čez polnoč sprožil plaz, ki je poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Gasilci so začasno očistili plaz in okolico hiše, stanovalce pa so preselili na varno, saj hiša zaradi možnosti ponovnega plazenja ni primerna za bivanje.

Gasilci so v več občinah tudi preusmerjali tok meteornih voda s protipoplavnimi vrečami. Zaradi naplavin je bila neprevozna cesta čez Vuhred. Občina Lovrenc na Pohorju na svoji spletni strani opozarja prebivalce, naj bodo previdni in upoštevajo prometno signalizacijo na cestah, ki so bile poškodovane zaradi zalednih vod in poplavljanja reke Slepnice. 

Občina Lovrenc na Pohorju
/

Poplave pa so dosegle tudi koroško stran pohorskega hribovja. Ob pol šesti zjutraj so v Vuhredu v občini Radlje ob Dravi zaradi zamašenega propusta meteorne vode zalile občinsko cesto in približno 300 metrov železniške proge. Posredovali so gasilci PGD Vuhred, dežurni delavci Slovenskih železnic ter občinski pogodbeni izvajalec z delovnimi stroji.