Na kranjskih cestah

Nočni podvigi dveh močno vinjenih voznikov: prvi povzročil nesrečo, drugi vijugal levo-desno

R.T.
7. 5. 2022, 09.05
Posodobljeno: 7. 5. 2022, 09.18
Deli članek:

Ponoči sta preglavice na kranjskih cestah povzročala dva močno pijana voznika.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Oba sta svoje vinjene podvige izvajala na kranjskih cestah.

Prvega so prijavili drugi vozniki zaradi nezanesljive vožnje. Vijugal je levo in desno, vozil malo po nasprotni strani ceste, se na vsake toliko ustavil in spet speljal. Kot so zapisali kranjski policisti, je šlo za "klasične simptome pijane vožnje." Ko so ga ustavili, so mu v krvi namerili več kot dva promila alkohola.

Drugi je, s približno 1,7 promila alkohola v krvi, pa v avtu ni prevažal le sebe, temveč je imel potnika. Močno vinjen je povzročil prometno nesrečo, ko je trčil v betonsko ograjo. Lažje se je poškodoval njegov potnik. Ker je v nesreči nastala posledica v obliki telesnih poškodb, policisti nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje in vodijo postopek.

Kot so še zapisali kranjski policisti, so oba pijana voznika domov odpeljali svojci, kar bi si morala, po besedah policistov, urediti že preden sta sedla za volan. "Neodobravanja domačih zaradi pijanega stanja bi bila sicer verjetno deležna v vsakem primeru, vendar kot potnika vsaj ne bi ogrožala drugih, obenem pa bi si prihranila še kazen," so še zapisali policisti.