Groza v Rusiji

VIDEO: Vstopil v vrtec, z lovsko puško umoril dva otroka in vzgojiteljico ter si sodil sam

R.T.
26. 4. 2022, 13.13
Posodobljeno: 26. 4. 2022, 14.36
Deli članek:

V današnji tragediji v ruski regiji Uljanovsk so umrle štiri osebe, med njimi tudi dva otroka. Storilec je po dejanju storil samomor.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V vasi Veškajma je danes v vrtec vstopil oborožen moški in začel streljati. Po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax je ustrelil tri ljudi in na koncu storil samomor. Umoril naj bi vzgojiteljico in dva otroka, v dogodku pa naj bi bila poškodovana še ena vzgojiteljica. Časnik Nova Gazeta poroča, da je kot morilsko orožje uporabil dvocevno lovsko puško IZh-27. Vstopil naj bi skozi glavni vhod, v pritličju najprej odrinil eno od vzgojiteljic, se povzpel na prvo nadstropje in začel streljati.

O morebitnem motivu zaenkrat še ni informacij, moški pa naj bi v vrtec vstopil, ko so otroci legli k počitku. Nekdanji guverner regije Uljanovsk Sergej Morozov je pozneje za tiskovno agencijo RIA Novosti dejal, da sta bila ubita otroka, rojena leta 2016 in 2018. Veškajma se sicer nahaja približno 100 kilometrov zahodno od regionalnega glavnega mesta Uljanovsk na reki Volgi.