Tragedija na Otmarjevi poti

Nenadoma je omahnila mimo svojega partnerja in obvisela na vrvi, ni ji bilo pomoči

S.R.
8. 4. 2022, 11.06
Posodobljeno: 8. 4. 2022, 12.26
Deli članek:

Policija je danes pojasnila več podrobnosti o včerajšnji tragediji na Gradiški Turi nad Vipavo, kjer je v previsni steni umrla 69-letna plezalka iz Bele krajine.

Profimedia
/

69-letna plezalka je včeraj malo po 10. uri umrla v steni na Otmarjevi poti na zahodni strani Nanoške planote. Policisti so ugotovili, da je plezala skupaj s partnerjem, pri čemer sta bila oba pripeta na varovalno opremo. Ko sta preplezala del stene, sta se po približno 15 metrih ustavila, da bi si pred bolj zahtevno potjo odpočila. Plezalka je takrat nenadoma omahnila mimo svojega partnerja, ki je plezal za njo, ter približno 2,5 metra pod njim obvisela na vrvi in varovalnem pasu. Partner se je nato spustil do nje, a ni več kazala znakov življenja.

Kot smo že poročali, so na kraju posredovali gorski reševalci, ki so plezalko skupaj s soprogom z vrvno tehniko spustili do primernega mesta, kjer ju je prevzela posadka helikopterja Slovenske vojske in ju prepeljali v dolino. Zdravnica, ki je na kraju potrdila njeno smrt, je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti, ki so o tragičnem dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe, so glede na dosedanje ugotovitve tujo krivdo izključili.