Huda nesreča

Avstrijka ugotovila, da ji ne bo uspelo čez pogorje, v Podklopci je strmoglavila

S.R.
28. 3. 2022, 11.12
Deli članek:

Na Bovškem se je včeraj ponesrečila avstrijska jadralna padalka, ki je morala zasilno pristati na območju zaselka Podklopca.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

40-letna jadralna padalka, državljanka Avstrije, je včeraj opoldne vzletela v Gemoni v sosednji Italiji. Z jadralnim padalom je letela čez Stol na Kobaridom in čez slap Boka nadaljevala proti Kaninskemu pogorju, a je po navedbah policije ugotovila, da ne bo imela zadostnega vzgona za vrnitev v Italijo. Posledično se je odločila za zasilni pristanek v Podklopci, kjer ji je nad tamkajšnjim golf igriščem na višini približno 30 metrov nenadni sunek vetra zaprl jadralno padalo, zaradi česar je strmoglavila. Ob padcu se je padalo zataknilo na drevo.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so na kraju poleg policisto posredovali tudi gasilci in reševalci, ki so ji nudili prvo pomoč. Pozneje so jo s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Teža njenih poškodb še ni znana, a obstaja sum na poškodobe hrbtenice in tudi drugih delov telesa.