Tragedija tik pred božičem

Primer 2-letnega Simona, ki je v mrzli noči smuknil iz hiše in zmrznil na dvorišču, dočakal epilog

R.T.
11. 3. 2022, 08.05
Deli članek:

Avstrijsko državno tožilstvo je zaključilo preiskavo tragičnega primera dveletnega dečka, ki je zmrznil pred domačo hišo.

Profimedia
Velika tragedija se je odvila v mestecu Vorderweissenbach.

O tragediji, ki se je v noči na 23. decembra odvila v kraju Vorderweissenbach v Zgornji Avstriji, smo že poročali. Komaj dve leti star deček z imenom Simon je takrat nekako iz hiše smuknil na dvorišče, kjer ga je pričakal hud, prehud mraz. Temperatura se je ponoči spustila do -10 stopinj Celzija, Simon pa je umrl zaradi podhladitve. Ob približno 5. uri ga je pred garažo mrtvega našel oče. Kot je znano, sta bila njegova starša, 27-letna visoko noseča mama in 31-letni oče, v času, ko se je Simon v pižami splazil na prosto, na obisku pri sosedih, pri čemer sta nanj pazila s pomočjo elektronske varuške. Ko sta se vrnila domov, nista opazila, da je zibelka prazna, in sta nemudoma legla k počitku.

Po tragediji je ostalo odprtih veliko vprašanj, med katerimi je bilo ključno to, kako se mu je samemu uspelo splaziti iz zibelke, v kateri je počival.

Zaradi suma uboja iz malomarnosti je zadevo preiskovala policija, a je tožilstvo preiskavo zdaj ustavilo. Kot so pojasnili v uradu državnega tožilstva v Linzu, je preiskava v podobnih primerih običajna, rutinska, kar za žalujoče starše, ki jih že tako prevevajo občutki krivde, seveda predstavlja dodatno breme. Tiskovna predstavnica državnega tožilstva Ulrike Breiteneder je po poročanju avstrijskega tabloida Kronenzeitung zdaj potrdila, da so preiskavo ustavili in da zoper starše ne bodo vložili obtožnice. Kot je pojasnila, ni bilo mogoče natančno ugotoviti, ali sta bila starša v času, ko je malček zapustil hišo, že doma. Kronologija dogodkov ni dovolj jasna, da bila lahko prišli do trdnih zaključkov, je še dejala.