Nove podrobnosti

2-letni Simon sam splezal iz zibke in se podal v mraz, mrtvega ga je našel oče

R.T.
25. 12. 2021, 10.50
Posodobljeno: 11. 3. 2022, 07.52
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o četrtkovi tragediji v Avstriji, v kateri je življenje izgubil dveletni Simon.

Profimedia
Velika tragedija se je odvila v mestecu Vorderweissenbach.

O veliki tragediji, ki se je pred dvema dnevoma odvila v kraju Vorderweissenbach v zvezni deželi Zgornja Avstrija, smo že poročali. Komaj dve leti staremu malčku Simonu se je ponoči, ko sta bila njegova 27-letna visoko noseča mama in 31-letni oče na obisku pri sosedih, nekako uspelo izmuzniti iz sobe in še hiše, nato je na dvorišču, ko je zunaj pritiskal mraz, umrl zaradi podhladitve. Zjutraj ob približno 5. uri ga je mrtvega pred garažo našel oče.

Družina se je sicer v hišo preselila pred kratkim, prvi božič v novem domu pa je odet v žalost in črnino, danes poroča avstrijski KronenZeitung. Skrušenima staršema, ki sta se med obiskom pri manj kot 100 metrov oddaljenih sosedih preveč zanašala na elektronsko varuško v sinčkovi sobi, psihološko pomoč zdaj nudijo pripadniki Rdečega križa.

Simon, ki je usodnega večera počival v svoji zibelki, se je prebudil ob približno 22. uri, nato mu je nekako uspelo, da je iz nje splezal sam, še poroča časnik, kjer dodajajo, da še vedno ostaja nerešena uganka, kako mu je to uspelo in predvsem, kako mu je uspelo skozi vhodna vrata zapustiti hišo. Oblečen samo v pižamo je nato prečkal cesto in pri -10 stopinjah Celzija zmrznil v bližini sosedove garaže, kjer ga je zjutraj našel oče.

»Z njima sem posedel eno uro in pol ter ju poskušal tolažiti, čeprav kaj takega trenutno ni mogoče,« je glede staršev dejal župan Leopold Gartner, ki je dodal, da ga je tragedija tudi osebno močno pretresla.