Trois Vallées

Iz živalskega vrta se je v beg pognalo devet volkov

R.T.
25. 12. 2021, 09.08
Posodobljeno: 25. 12. 2021, 11.41
Deli članek:

Zaradi pobega devetih volkov so morali konec prejšnjega tedna začasno zapreti enega od francoskih živalskih vrtov. Pobeg se je za živali sicer končal klavrno.

Profimedia
Volkovom beg ni uspel (fotografija je simbolična).

Krdelo volkov v živalskem vrtu Trois Vallées v občini Montredon-Labessonnie na jugu Francije se je konec prejšnjega tedna »odločilo,« da je čas za beg. Operacijo so izvedli v času, ko je bil živalski vrt odprt za obiskovalce, a v drami na koncu ni bilo poškodovano nobeno človeško bitje, so pa klonili štirje volkovi, ki so jih ustrelili tamkajšnji oskrbniki. Še pet so jih uspeli zgolj uspavati. Volkovom je sicer nekako uspelo uničiti varnostne lopute in nato še preplezati ograjo, a so jih zaposleni onesposobili, še preden so prodrli na svobodo.

»V živalskem vrtu v tistem trenutku ni bilo veliko obiskovalcev, v nobenem trenutku pa niso bili v neposredni nevarnosti,« je včeraj pojasnil lokalni uradnik Fabien Chollet. Živalski vrt so morali sicer iz varnostnih razlogov začasno zapreti. Po navedbah lastnika Sauveurja Ferrare so volkove, ki so poskušali pobegniti na svobodo, tja sprejeli nedavno. »Zaradi njihovega nenavadnega in nevarnega vedenja so morali zaposleni štiri pokončati,« je dodal.

Živalski vrt, ki se razteza na več kot 60 hektarjev veliki površini in v katerem se nahaja več kot 600 živali, vključno z levi, opicami in flamingi, se je sicer s težavami srečeval že v preteklosti. Oktobra 2020 so ga morali denimo na podlagi odredbe sodišča »iz varnostnih razlogov,« začasno zapreti, a so ga januarja letos znova odprli.