Innsbruck

Čistilka v podzemni garaži naletela na grozljiv prizor, pričakali sta jo trupli

S.R.
23. 2. 2022, 11.05
Deli članek:

Pretresljiva najdba v Innsbrucku, trupli, na katerih so se konec prejšnjega tedna ustavile oči zaprepadene čistilke, nima posebej zloveščega ozadja, ugotavljajo kriminalisti.

Profimedia
/

Čistilka je v soboto zjutraj v eni od podzemnih garaž v Innsbrucku zgolj opravljala svoj običajen posel, a se je izkazalo, da to zanjo ne bo običajen dan. Le nekaj minut po prihodu v garažo je zavrtela številko za nujne primere, med dvema parkiranima voziloma sta jo namreč pričakali negibni telesi dveh moških, v katerih ni bilo več znakov življenja. Kot poroča lokalni časnik Tiroler Tageszeitung, so lahko reševalci na kraju le še potrdili njuno smrt, primer pa so v roke vzeli kriminalisti.

Informacije o nadaljnji preiskavi so bile prve dni skope, a so zdaj znani rezultati obdukcije. Po navedbah kriminalistov sta bila moška pred jutranjo najdbo mrtva že več ur. Gre za 23 in 39 let stara avstrijska državljana, policiji poznana brezdomca, ki sta bila vidna člana tamkajšnje mamilarske scene. Kriminalisti, ki s preiskavo sicer nadaljujejo, domnevajo, da v ozadju smrti ni kaj posebej zloveščega, temveč da je bil za moška usoden prevelik odmerek droge. Na rezultate toksikološke analize še čakajo, a lahko po navedbah namestnika načelnika zveznega kriminalističnega urada Gerta Hofmanna to običajno traja »tudi nekaj tednov.« Kriminalisti na kraju sicer niso odkrili nobenih sledi, ki bi kazale, da je v dogodek vpletena kakšna tretja oseba.