Pri mazaču

Nosečnica v bolnišnico prispela z žebljem v glavi

R.T.
9. 2. 2022, 17.17
Posodobljeno: 9. 2. 2022, 17.19
Deli članek:

Policija v Pešavarju, mestu na severu Pakistana, išče zdravilca, ki je neki noseči ženski v lobanjo zabil pet centimetrov dolg žebelj.

Lady Reading Hospital
Sprva ga je poskušala odstraniti sama.

Slednja je žebelj najprej poskušala s kleščami odstraniti sama, nato se je vendarle odločila, da je čas za odhod v bolnišnico. Tam je zdravnikom najprej sicer dejala, da si je žebelj v glavo zabila sama, nato je vendarle priznala, da je delo opravil nek zdravilec, ki ji je zatrdil, da bo s tem zagotovil, da bo povila dečka in ne deklice. Po navedbah zdravnika Haiderja Khana je bila ženska »povsem zavestna, a v hudih bolečinah.«

Policija v Pešavarju
Primer že preiskuje policija.

Lokalni mediji poročajo, da ima ženska že tri otroke, deklice, moža pa naj bi ji zagrozil, da jo bo v primeru rojstva še četrte zapustil. Tako je v tretjem mesecu nosečnosti rešitev iskala pri zdravilu, h kateremu so jo napotili sosedje.

V delih Pakistana so zdravilci, ki svoje ideje črpajo v sufizmu, razmeroma pogosti, čeprav so jih mnoge veje islama prepovedale. Policijski načelnik v Pešavarju Abbas Ahsan je dejal, da so že ustanovili posebno preiskovalno skupino, ki bo tega mazača našla in aretirala.