Rušil vse pred sabo

FOTO: Filmski lov po slovenskih cestah se je končal v predoru Podmilj, poškodovani trije policisti

S.R.
6. 2. 2022, 10.31
Posodobljeno: 6. 2. 2022, 11.08
Deli članek:

Drama se je v predoru Podmilj sicer zaključila, a se je začela že pri Vrhniki.

CZR Domžale/domzalec.si
Divja jaga se je končala v predoru Podmilj.

O včerajšnji nesreči v predoru Podmilj na štajerski avtocesti smo že poročali. Po takratnih informacijah je nesrečo povzročil voznik, ki ni ustavljal na znake policistov, pri čemer do hujših poškodb na veliko srečo ni prišlo. 

Kot namreč danes poroča portal domzalec.si, so policisti pri Vrhniki vozniku osebnega vozila z nemškimi registrskimi tablicami izmerili veliko, precej preveliko hitrost. Policisti so ga ustavljali, a se jim je uspešno izogibal, pri čemer je na nekaterih odsekih ceste presegel hitrost 200 kilometrov na uro, na sploh pa je vozil vsepočez in tako patruljam preprečeval, da bi ga ustavile. Ob tem je trčil tudi v voznico osebnega vozila in službeno vozilo policije. Njegove divje vožnje je bilo konec v predoru Podmilj, v katerem so policisti zaradi varnosti promet preventivno ustavili, so pojasnili ljubljanski policisti. V predoru je voznik trčil v novo službeno vozilo policije, ki ga je poskušalo ustaviti z zmanjšanjem hitrosti. Potiskal ga je pred sabo in nato, ko so ga končno ustavili, še namerno zapeljal v policiste, ki so pristopili do njegovega vozila. Na koncu je zapeljal še vzvratno in silovito trčil v še eno policijsko vozilo. Njegovo vozilo je bilo končno nevozno, zato se je divjanje ustavilo. V nesreči so se lažje poškodovali trije policisti. Voznica, v katero je trčil, na srečo ni utrpela poškodb, še poroča portal.

CZR Domžale/domzalec.si
Divja jaga se je končala v predoru Podmilj.

Za volanom je sedel 23-letni turški državljan, ki je v vozilu prevažal še 22-letnega sodržavljana. Oba sta že pred tem poskušala mejo prestopiti brez dokumentov. To jima je očitno tudi uspelo. Po navedbah ljubljanskih policistov so 23-letnika prijeli, zaradi suma storitve kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter nevarne vožnje v cestnem prometu pa ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika. Njegovega 22-letnega sopotnika so nastanili v centru za tujce.