zapleteno in nevarno

FOTO: Policisti pojasnili podrobnosti petkove tragedije pri Bujah

S.R.
6. 2. 2022, 09.45
Posodobljeno: 6. 2. 2022, 09.54
Deli članek:

Posledice smrtne prometne nesreče pri Bujah so odstranjevali do včerajšnjega popoldneva.

PGD Postojna
Odstranjevanje posledic nesreče pri Bujah.

V petek malo po 17. uri se je na cesti med Ribnico in Divačo zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik tovornega vozila. Kot smo že poročali, je voznik cisterne, ki je bila polna utekočinjenega naftnega plina, zletel s ceste in se prevrnil po brežini. V nesreči je umrl, cesta pa je bila zaradi odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. 

PGD Postojna
Odstranjevanje posledic nesreče pri Bujah.

Kot so danes sporočili iz PU Koper, so v ogledu kraja nesreče ugotovili, da je 50-letni voznik iz Pivke iz neznanega razloga izgubil oblast nad vozilom, sicer dvoosno cisterno, ki se je nato prevrnila na bok in zdrsela s ceste. Ustavila se je šele približno sedem metrov nižje po brežini, kjer je trčila v drevo. Policisti, gasilci in reševalci, ki so prvi posredovali na kraju, so ugotovili, da je voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

PGD Postojna
Odstranjevanje posledic nesreče pri Bujah.

Cesta je bila zaradi reševanja in odstranjevanja posledic zaprta vse do približno 17. ure včeraj. Pojasnili so še, da je bilo reševanje bilo zapleteno in nevarno, saj je cisterna prevažala plin (butan - propan), ki ga je bilo treba pred ogledom in dvigom tovornega vozila odstraniti oziroma prečrpati v drugo cisterno.

Točne okoliščine in potek prometne nesreče policisti še ugotavljajo, za preminulega voznika pa so odredili obdukcijo.

PGD Postojna
Odstranjevanje posledic nesreče pri Bujah.