Nasilje v družini

Dva otroka in oče končali pod streli, mati se še bori za življenje

B.K.
27. 12. 2021, 14.58
Posodobljeno: 27. 12. 2021, 17.15
Deli članek:

Nemške oblasti preiskujejo domnevni primer nasilja v družini, ki se je zaključil tragično, s smrtjo treh oseb.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do grozljivega dogodka je prišlo v severnem nemškem mestu Glinde, v poznih nedeljskih urah, poročajo nemški mediji. Ni še znano kdo je sprožil nasilje, so pa žrtve umrle zaradi strelnih ran.

Med mrtvimi sta otroka, stara 11 in 13 let, ter 44-letni moški. 38-letna ženska, ki je prav tako utrpela več strelnih ran, se še bori za življenje. Šlo naj bi za člane iste družine, ki so že dlje časa prebivali v Glindeju.

Do tragičnega dogodka prihaja le nekaj tednov za grozljivim primerom nasilja v družini v severni nemški deželi Brandenburg, v katerem je umrlo pet članov iste družine.

Družinsko nasilje je v Nemčiji v porastu, poroča nemška radiotelevizija DW. V letu 2020 so oblasti zabeležile 119.164 primerov nasilja nad ženskami in 28.867 primerov nasilja nad moškimi, kar je kar 5-odstotna rast glede na leto prej. Primer nasilja v družini nad ženskami zabeležijo v povprečju vsak dan, vsak poldrugi dan pa pod rokami svojega partnerja umre ena Nemka. Vzroke za porast nasilja gre po mnenju strokovnjakov iskati tudi v omejitvah družbenega življenja, ki jih je prinesel boj proti epidemiji novega koronavirusa.