Spoznala sta se na spletu

19-letnico je en teden zadrževal v kleti in jo zlorabljal

R.T.
22. 12. 2021, 13.45
Posodobljeno: 22. 12. 2021, 13.46
Deli članek:

19-letna študentka iz ameriške zvezne države Utah je opisala, kakšno grozo je doživljala v kleti ugrabitelja.

Snow Collega
Madelyn Allen

Madelyn Allen iz Ephraima se je prejšnji ponedeljek srečala z 38-letnim moškim, s katerim sta prvi stik navezala na spletu. Ker se do večera ni javila na klice staršev, so ti obvestili policijo in začela se je iskalna akcija. V torek so starši od hčerke prejeli netipično SMS sporočilo, v katerem je pisalo le »Rada vas imam.«

Policisti so uspeli določiti lokacijo mobilnega telefona. Sporočilo je bilo poslano približno 90 kilometrov od študentskega naselja, kjer je živela. V soboto zvečer so policisti potrkali na vrata enega od osumljencev. 39-letni Brent Neil Brown jim je povedal, da je sam v stanovanju, policisti pa so že ob prihodu skozi kletno okno zaznali, da se tam nahaja človek. Brownu seveda niso verjeli na besede. V kleti so našli privezano mlado žensko, bila je naga in umazana od premoga.

Ko je prišla k sebi, je policistom povedala, da jo je Brown po srečanju odpeljal do svojega doma v mestu Loa. V naslednjih dneh jo je posilil in zadrževal v kletni sobi. Če bi pobegnila, ji je grozil, da bo ubil njene starše in sestro. Dovolil ji je le eno SMS sporočilo, kar je bilo zanj usodno. V svoj zagovor je povedal, da je bila Madely tam prostovoljno, privezana pa da je bila le v sklopu igre, ko je bil on v službi, vseskozi pa naj bi imela na dosegu roke hrano in pijačo.

Starši ugrabljene mladenke upajo, da bo čas pozdravil rane in da bo Madely lahko v prihodnosti normalno zaživela.