Ni je več

5-letna deklica je izginila: »Odšla je v gozd, kjer so jo pojedli volkovi«

R.T.
15. 12. 2021, 13.46
Posodobljeno: 15. 12. 2021, 16.03
Deli članek:

Oakley Carlson je bila pogrešana od 6. decembra, a je policija iskalno akcijo že preklicala in aretirala njene starše. Oakley skoraj zagotovo ni več živa.

Grays Harbor Sheriff's Office
Oakley Carlson niso videli vse od februarja.

Policija v mestu Oakville v ameriški zvezni državi Washington je aretirala partnerja Jordan Bowers in Andrewa Carlsona, sicer starša od začetka decembra pogrešane petletnice Oakley Carlson.

Grays Harbor Sheriff's Office
Jordan Bowers

Petletnica je uradno pogrešana od 6. decembra, a so kriminalisti zdaj prepričani, da so Oakley nazadnje videli živo že davnega 10. februarja. Iskanje je sicer na začetku meseca sprožila ravnateljica v osnovni šoli, ki jo je obiskovala Oakley. Petletnice namreč za razliko od njene leto dni starejše sestrice že lep čas ni bilo v šolo. Po navedbah ravnateljice sta Carlson in Bowersova na poizvedbe o izostankih odgovarjala z vedno novimi razlogi in se izmikala. Da je v ozadju morda nekaj precej bolj zloveščega, pa je posumila neke noči, ko je pri njih prenočila Oakleyjina petletna sestra, sicer sošolka njene hčerke. Po ovinkih naj bi povedala, da je Oakley mrtva. »Oakley ni več« in »Oakley ne obstaja,« naj bi jo slišala izreči. Na tem mestu so se v primer vmešali pristojni organi.

Pojedli so jo volkovi

Grays Harbor Sheriff's Office
Andrew Carlson

Sestrica naj bi pozneje v pogovoru z odvetniki razkrila tudi, da ji je »mama Jordan dejala, da ne sme govoriti o Oakley« in da je Oakley »odšla v gozd, kjer so jo pojedli volkovi.« Detektivi so govorili tudi s tretjim otrokom aretiranih partnerjev, devetletnim bratom obeh sestric. Ta je razkril, da je mama »Oakley zapirala v omaro, verjetno pod stopniščem,« ter da je videl, kako jo je »tepla s pasom,« pri čemer ga je »skrbelo, da bi Oakley izstradala.«

Starša sta sicer trdila, da Oakley pogrešata od 30. novembra letos, a kriminalisti še vedno iščejo kakršne koli dokaze, da bi petletnico v zadnje pol leta kdor koli videl živo. Njeni stari starši so jo denimo nazadnje videli pred letom dni, pri čemer kriminalisti vedo, da je bila 10. februarja še živa.
Vse do včerajšnjega dne so še vedno preiskovali in prečesavali več kot 100 hektarjev veliko območje okoli doma družine Carlson, a so iskalno akcijo zdaj preklicali. »Da bi bila Oakley Carlson še živa, ni veliko možnosti,« je dejal pomočnik lokalnega šerifa Brad Johansson. Kaj točno bo zapisano v obtožnici, vloženi zoper starša, zaenkrat ni znano, veliko pa bo odvisno tudi od tega, ali bodo našli posmrtne ostanke male Oakley.