Zadavljena v svoji hiši

VIDEO: Po umoru bogataškega para so zašli v slepo ulico. To je edini preostali osumljenec

G.G.
15. 12. 2021, 11.23
Posodobljeno: 15. 12. 2021, 11.33
Deli članek:

Kanadsko policijo še vedno bega štiri leta star umor premožnega para v Torontu. Za pomoč so se obrnili celo na javnost.

UJA Federation of Greater Toronto
Umorjena Barry in Honey Sherman.

15. decembra 2017 so v bližini notranjega bazena na domu Barrya (75) in Honey Sherman (70) našli njuni trupli. Policija je potrdila, da sta bila dva izmed najbolj bogatih Kanadčanov zadavljena. Ker ni bilo znakov vloma v dobro varovano hišo, so policisti posumili, da sta morala Shermanova osumljenca ali osumljence poznati vsaj toliko, da sta jih spustila v hišo.

V naslednjih tednih so policisti zaslišali približno 250 prič in 40 sumljivih oseb, pregledali so na tisoče posnetkov in fotografij nadzornih kamer, toda rešitev primera se jim je izmikala.

Nagrada za informacije

Sorodniki pokojnega para Sherman niso bili zadovoljni s policijskim delom. Leta 2018 so ponudili približno 6 milijonov evrov nagrade za informacijo, ki bi privedla do aretacije in obtožbe morilca.

Profimedia
Umorili so ju v noči na 14. december leta 2017.

Zadeva se ni premaknila daleč z začetne točke. Včeraj je policija objavila posnetek nadzornih kamer iz noči, v kateri se je zgodil umor. Na posnetku vidimo, da se v bližini doma Shermanovih sprehodi oseba, najverjetneje moški. To je tudi edina oseba, ki je bila na dan umora v bližini hiše in je policisti niso uspeli identificirati. Policisti so še sporočili, da se je ta oseba kar nekaj časa zadrževala v bližini hiše.

Barry Sherman je bil eden najbogatejših Kanadčanov in znan filantrop. Leta 1974 je ustanovil podjetje Apotex, v katerem je danes zaposlenih 11.000 ljudi in velja za sedmega največjega proizvajalca zdravil na svetu. Po ocenah ameriške revije Forbes naj bi bilo Shermanovo premoženje vredno tri milijarde ameriških dolarjev.