Huda nesreča v Borovljah

FOTO: Avtomobil se je ovil okoli drevesa, iz njega rezali nezavestna 23-letnika in 17-letnico

R.T.
5. 11. 2021, 08.28
Posodobljeno: 5. 11. 2021, 08.35
Deli članek:

Hudo poškodovana mladeniča in najstnico, ki sta na avstrijskem Koroškem z avtomobilom končala v drevesu, je reševalo več deset gasilcev.

Feuerwehr Ferlach
Avtomobil, ki se je ovil okoli drevesa, je v celoti uničen.

Huda nesreča se je pripetila malo pred polnočjo na območju Borovelj (Ferlach), streljaj od slovensko-avstrijske meje. Po navedbah avstrijske policije natančen vzrok, zakaj je 23-letni voznik zapeljal s ceste in silovito trčil v drevo, še ni znan, se pa domneva, da ga je poganjal alkohol. Avtomobil je bil povsem uničen, gasilci pa so se morali do voznika in njegove 17-letnice, ki sta v zveriženi pločevini obležala nezavestna, prebiti s tehničnim posegom.

Na kraju je posredovalo približno 50 gasilcev, reševalci pa so hudo poškodovana, a živa udeleženca prepeljali v celovško bolnišnico. Policisti so vozilo zasegli, vozniku pa je bil odrejen tudi strokovni pregled. Voznik je po navedbah policije »domnevno vozil pod vplivom alkohola in s preveliko hitrostjo.«

Na avstrijskem Koroškem so včeraj zabeležili še eno hudo prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen mlajši voznik, ki je za volan prav tako poprijel pod vplivom alkohola. Malo pred 22. uro je v kraju Aifersdorf nedaleč od Beljaka 18-letnik trčil v varnostno ograjo ob cesti, zaradi česar je avtomobil začelo prevračati. Končal je na strehi, 18-letnika pa so morali iz vozila rezati gasilci. Na kraju jih je posredovalo kar 60. Teža poškodb mladega voznika, ki se mu je po žilah pretakal alkohol, ni znana, a je nesrečo preživel. Avtomobil je v celoti uničen.