mlado dekle

Umoril, posilil, zakopal; nato se je pridružil iskalni akciji

R.T.
5. 10. 2021, 10.20
Posodobljeno: 5. 10. 2021, 11.46
Deli članek:

Mladega kmeta, ki se je brutalno znesel nad mlado medicinsko sestro, čaka dosmrtni zapor.

Jackson County Sheriff's Office
Sydney Sutherland je štela le 25 let.

Oblasti v ameriški zvezni državi Arkansas so na dosmrtni zapor obsodile 29-letnega kmeta Quaka Lewellyna, ki je avgusta lani umoril 25-letno medicinsko sestro Sydney Sutherland.

Sydney je izginila lanskega avgusta, ko so njeni bližnji prijavili izginotje, pa se je njen krvnik Lewellyn pridružil reševalni skupini, ki je iskala 25-letnico. Po dveh dneh sodelovanja v skupini, kjer je spoznal tudi njeno mamo Maggie in jo objel, so prostovoljci v bližini njegovega doma v plitkem grobu našli truplo izginule.

Jackson County Sheriff's Office
Quake Llewellyn je priznal, da je moril.

Kmalu so preiskovalci začeli sumiti mladega kmeta, a je dolgo časa vse zanikal. Šele, ko so materialni dokazi neizpodbitno pokazali v njegovo smer je priznal in se tako izognil smrtni kazni.

Priznal je, da je 25-letnico zbil s svojim poltovornjakom, nato posilil njeno truplo, na koncu pa ga je zakopal.

“140-kilogramska reva je mojo 45-kilogramsko hči zbil s 1400-kilogramskim tovornjakom,” je po priznanju o morilcu dejal žrtvin oče Dion.

Na sojenju je morilca neposredno nagovorila žrtvina mama Maggie: “Poglej me v oči,” je zahtevala od 29-letnika. “Do nje si se vedel, kot da ni bila nič, a meni je bila vse. Nisi ubil le Sydney, tudi v meni je nekaj umrlo,” je dejala mama in nato spomnila na dan, ko ji je izrekel sožalje in jo objel. “Roke, s katerimi si me objel so iste roke, s katerimi si ubil njo.”

Brat pokojne pa svojega pričanja ni zmogel izreči sam. Namesto njega jo je prebral uslužbenec sodišča: “Vsaka noč odtlej je noč brez spanca. Vsakič znova upam, da me le tlači mora,” je zapisal brat Sam.