Zabodel

Višje sodišče potrdilo triletno zaporno kazen za poskus uboja v Trbovljah

J.P./STA
30. 7. 2021, 08.27
Posodobljeno: 30. 7. 2021, 08.29
Deli članek:

Obtožnica mu je očitala, da je konec junija lani pred trboveljskim blokom z 18-centimetrskim nožem v močno opitem stanju zabodel znanca, a se napad ni končal z najhujšimi posledicami.

Novice Svet24
Srđan Jovanović

Višje sodišče v Ljubljani je v celoti potrdilo prvostopenjsko sodbo, s katero je Okrožno sodišče v Ljubljani Srđana Jovanovića obsodilo za poskus uboja, poroča Dnevnik. Jovanović, ki je junija lani v Trbovljah z nožem zabodel znanca, je tako pravnomočno obsojen na tri leta zaporne kazni.

Obtožnica je Jovanoviću očitala, da je konec junija lani pred trboveljskim blokom z 18-centimetrskim nožem v močno opitem stanju zabodel znanca, a se napad ni končal z najhujšimi posledicami. Zaradi poskusa uboja ga je Okrožno sodišče v Ljubljani obsodilo na tri leta zaporne kazni.

Tožilstvo je sicer zahtevalo šest let in deset mesecev zapora, sodnica, ki je potrdila krivdo za poskus uboja, pa je več kot pol nižjo kazen določila, ker naj bi po njeni presoji stopnja naklepa vendarle bila nekoliko nižja.

Obramba je medtem trdila, da se je z nožem le branil in da ni šlo za poskus uboja, pač pa morda za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe. Tudi v pritožbi na višje sodišče je obramba predlagala oprostitev ali ponovljeno sojenje zaradi povzročitve hude poškodbe.

A so višji sodniki pritožbe zavrnili in presodili, da je šlo za poskus uboja, prav tako se jim je triletna kazen zdela primerna.