Grozljivka v Mali Račni

Obtoženi bi bil tudi sam delno polit z bencinom in bi gorela tudi njegova oblačila

G.G./STA
9. 7. 2021, 11.41
Posodobljeno: 9. 7. 2021, 11.43
Deli članek:

Minilo je že 11 mesecev od grozljivih dogodkov v Mali Račni pri Grosupljem. Danes je na sodišču pričal izvedenec za požar Franc Sablič.

Svet24
Martin Zaviršek

V Mali Račni pri Grosupljem je 12. avgusta lani 47-letni Martin Zaviršek svojo tri leta mlajšo ženo Natašo ob prihodu iz službe polil z bencinom in zažgal. Opečeno v hudih bolečinah, katere kriki so se slišali po vsej vasi, je našel njen sin. Reševalci so jo odpeljali v klinični center, kjer je po dveh tednih izgubila bitko za življenje.

Zaviršek je v zagovoru povedal, da je po prepiru s soprogo vzel kanto, jo dvignil nad glavo in z bencinom nameraval politi njen avto v garaži. Takrat ga je začela odrivati, tako da je polil tudi njo. Da bi se pomiril, je prižgal cigareto, naslednji trenutek pa je bilo vse v ognju.

Po oceni izvedenca za požare je bil avto polit le z manjšo količino bencina. Večji del bencina je bil polit zunaj garaže. To je po Sabličevih besedah verjetno tudi mesto, kjer je prišlo do prvotnega plamena. Ta Zavirška ni dosegel, sicer bi imel poškodbe še kje drugje in ne samo po rokah, danes navajata Dnevnik in Slovenske novice.

Sablič je tudi opozoril, da če bi obtoženi veliko kanto dvignil in hotel politi približno poldrugi meter visok avto, bi to težko storil, prav tako bi bencin polil tudi po sebi in v tem primeru bi ob vzbuhu zagorela njegova oblačila.