izganjal demona dana

"Krstil" očeta in ga ubil

R.T.
1. 7. 2021, 12.01
Posodobljeno: 1. 7. 2021, 12.02
Deli članek:

Ameriški mediji poročajo o grozljivki, ki se je odvila v Massachusettsu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Wendy, mati 19-letnega Jacka Callahana in nekdanja soproga 57-letnega Scotta Callahana, je v ponedeljek ponoči poklicala policijo in može v modrem obvestila, da je njen nekdanji mož pogrešan. Vsaj tako je trdil njen sin, ki se je domov vrnil premočen. Materi je povedal, da ne ve, kje je oče, čeprav se je dvojica skupaj vozila iz Bostona v Duxbury.

19-letnik je nato zatrjeval, da je izgubil zavest, potem ko ga je oče večkrat udaril v Crooker Memorial parku. Ravno tam so v ribniku Island Creek našli negibno telo 57-letnika, zdravniki so ga v bolnišnici razglasili za mrtvega. Obdukcija je pokazala, da je imel v pljučih vodo in odrgnine na zatilju.

"Jack je verjel, da krsti očeta," je na sodišču v torek dejala okrožna državna tožilka okrožja Plymouth Shanan Buckingham. "Očeta je v ribniku držal na hrbtu kot dojenčka in mu neprekinjeno od štirikrat do osemkrat potisnil glavo pod vodo." Ko se je Scott začel dušiti in upirati, naj bi ga sin udaril in mu glavo tiščal pod vodo, vse dokler se ni več boril za svoje življenje. 

19-letnik naj bi kasneje policistom povedal, da je iz očeta izganjal demona po imenu Dirty Dan (Umazani Dan).

Buckinghamova je dejala, da je Jack svojega očeta, ki je zapustil center za zdravljenje alkoholizma, močno vinjenega izsledil v baru v Bostonu. Z njim se je želel odpraviti domov, Wendy pa mu je dejala, da nekdanjega soproga ne želi videti. Takrat je dvojica odšla v park, odvila se je tragedija.

Sodnik je za Jacka odredil pripor brez možnosti plačila varščine. Obtožnica ga bremeni umora.