priznala krivdo

Igralka, ki je delovala v seksualnem kultu, obsojena na tri leta zaporne kazni

R.T.
1. 7. 2021, 07.32
Posodobljeno: 1. 7. 2021, 07.33
Deli članek:

Igralka Allison Mack, najbolj znana po vlogi v seriji Smallville, je bila obsojena na tri leta zapora, potem ko je priznala krivdo za delovanje v kultu NXIVM, ki ga je vodil Keith Raniere (58).

Reuters
Zvezdnica serije Smallville Allison Mack naj bi bila ena od vodilnih osebnosti v kultu.

Zvezdnica je obtožena, da je novačila ženske, ki so jih v kultu spreminjali v spolne sužnje. Žrtve so morale namreč ugajati moškim članom kulta. Poleg tega, da so bile prisiljene k fizičnemu delu in spolnim odnosom, naj bi bile tudi ožigosane.

Mackova, ki je krivdo priznala že pred dvema letoma in se sedaj vrnila na sodišče, je bila obsojena na tri leta zapora. Sledila bodo tri leta na prostosti pod nadzorom, opraviti bo morala 1000 ur družbenokoristnega dela in plačati 20 tisoč dolarjev globe.

Igralka, ki je bila pred sojenjem od leta 2018 v hišnem zaporu,  je dejala, da se zaveda, da ne more popraviti tega, kar je storila, in se opravičila žrtvam. "Prišla sem do zaključka, da moram sprejeti popolno odgovornost za svoja dejanja, za katera priznam krivdo. Žal mi je žrtev. Žal mi je tistih, ki jih je prizadela moja navezanost na Keitha Ranierea. Bila sem v zmoti," je dejala.

Pred obsodbo je na sodišče naslovila pismo, v katerem je prosila, naj ji ne izrečejo zaporne kazni, in znova poudarila, da ji je žal.

"Z vsem, kar sem imela, sem se posvetila naukom Keitha Ranierea. Z vsem srcem sem verjela, da bom pod njegovim mentorstvom postala boljša in bolj razsvetljena različica samega sebe. Posvetila sem mu zvestobo, svoje finančne vire in na koncu svoje življenje. To je bila moja največja napaka, ki jo bom obžalovala celo življenje," je zapisala.