Kaiser

FOTO: Policijskega psa zabodel kar petkrat, vseeno ni popustil

R.T.
2. 6. 2021, 10.12
Posodobljeno: 2. 6. 2021, 10.13
Deli članek:

Policijski pes Kaiser je skoraj izgubil življenje v obračunu z možakarjem, ki je vdrl na dvorišče stanovanjske hiše in grozil z velikim nožem.

Metropolitan police London
Kaiser bo preživel.

Kaiser je v nedeljo patruljiral ob nogi policista Marka Woolcotta, ko so ju iz centrale napotili v predel Orpington na jugu Londona, kjer je na dvorišču stanvoanjske hiše strašil možakar z velikim kuhinjskim nožem v roki.

Kaiser je osumljenca najpre izsledil, nato pa ga je zagrabil in mu ni dovolil uiti. Možakar se je kosmatinca ustrašil in ga je z nožem kar pektrat zabodel v glavo. A nemški ovčar se ni dal in je možakarja držal, dokler ga niso na tla podrli in imobilizirali policisti.

Veterinar je Kaiserjeve rane umil in zašil, k sreči pa nobena ni bila usodna, saj napadalec ni uspel prebiti kosti. Še najnevarnejši je bil vbod tik pod psičkovim očesom, ki pa je k sreči prav tako ostal pri kosti.

Kaiserja so na policijski postaji nagradili in pohvalili, možakarja z nožem pa so napotili v bolnišnico, saj je trpel za duševnimi težavami. V incidentu se je sicer poškodoval še eden policist, ki je utrpel zlom zapestja.