psihopat

Samooklicani satanist je obglavil sojetnika, pazniki niso niti opazili

R.T.
28. 5. 2021, 13.04
Posodobljeno: 28. 5. 2021, 13.12
Deli članek:

Ko so ga našli, je nasmejan sedel nad truplom, okoli vratu pa je nosil ogrlico z deli človeškega telesa.

California Department of Corrections and Rehabilitation
Jamie Osuna

Pazniki v zaporu Corcoran v ameriški zvezni državi Kalifornija se bodo morali zagovarjati zaradi nevestno opravljenega dela, potem ko je preiskava pokazala, da je zapornik Jamie Osuna marca leta 2009 obglavil svojega sojetnika Luisa Romero, pazniki, ki so bili na dolžnosti, pa tega niso opazili, kljub rutinsko opravljenem ogledu.

31-letni Osuna je bil sicer znan kot nasilen jetnik, ki je svoje sostanovalce v zaporu napadal že preden si je celico delil z nesrečnim Romerom.

Osuna je umor izvršil z improviziranim nožem, pred tem pa je preko rešetk celice razpel rjuho. Ko so pazniki prišli na ogled, niso videli skozi rjuho, nihče pa se ni pobrigal, da bi prepreko odstranil in pogledal, kaj se za njo dogaja. V rutinsko poročilo so zapisali, da sta ob ogledu bila oba zapornika živa, čeprav se je kasneje izkazalo, da je 44-letni Romero takrat v celici ležal v mlaki krvi in brez glave. Njegovemu truplu je prav tako manjkal prst, Osuna pa je na koncu iz njegovega života izrezal še eno pljučno krilo. Ko so pazniki končno vstopili v celico, je morilec v njej sedel nasmejan, okoli vratu pa je nosil ogrlico iz žrtvinih delov telesa.

Romero je sicer v zaporu prestajal kazen zaradi umora, v celici pa je pred tem prebil že 27 let. Osuna pa služi dosmrtno ječo zaradi umora 37-letne Yvette Pena, ki jo je leta 2011 mučil in umoril v sobi motela. Osuna, ki je po lastnih navedbah satanist, je na sojenju žalil družino svoje žrtve, novinarjem pa je povedal, da uživa v mučenju ljudi.