Zanimivosti

Tako lahko preskočite čakalno vrsto za vaš pregled

Oglasno sporočilo
28. 5. 2021, 13.05
Posodobljeno: 28. 5. 2021, 13.47
Deli članek:

(Pre)dolge čakalne vrste za specialistične zdravstvene preglede so v Sloveniji že stalnica, zato se niti ne čudimo več, ko nam datum našega sestanka z zdravnikom sporočijo za celo leto ali še več vnaprej. A pogosto se zgodi, da se zdravstvena stanja ravno zaradi prepozne obravnave, tudi usodno, poslabšajo. V Merkur zavarovalnici so zato za stranke, ki se zavedajo pomena hitrega ukrepanja, ustvarili nov paket zdravstveno zavarovanje Merkur Specialisti.

Vsak od nas se kdaj sreča z boleznijo ali nezgodo in slej ko prej potrebujemo tudi kakšen pregled pri zdravniku specialistu. A če moramo zaradi čakalnih vrst na pregled čakati dolgo časa, se lahko naše prvotno zdravstveno stanje med čakanjem že poslabša, ob tem pa trpi kvaliteta našega življenja. V Merkur zavarovalnici se zavedajo, da najbolj boli tista vrsta, v kateri zaradi odlašanja in čakanja na pregled, sploh ne stojimo, in prav to želijo preprečiti z novim zavarovalnim paketom.

Zdravstveno zavarovanje Merkur Specialisti je namenjeno ravno temu, da zavarovancem ni treba več čakati na specialistične preglede in diagnostične preiskave v javnem zdravstvu. S prenovljenim zavarovanjem je lahko zavarovanec pri zasebnem zdravniku specialistu na vrsti zelo hitro, po navadi v roku enega tedna oziroma največ 14 dni, skupna zavarovalna vsota paketa pa znaša kar 15.000 EUR, od tega 500 EUR za rehabilitacijske potrebe.

Z visoko zavarovalno vsoto lahko torej v enem letu izkoristimo veliko obravnav: »Zavarovanje med drugim krije enostavne ambulantne posege, vsebuje zavarovalno vsoto za primer rehabilitacije po bolezni ali poškodbi ter brezplačno asistenco, kjer se dogovoriš za termin pregleda in te vodi od prijave zavarovalnega primera do pregleda,« so povedali v Merkur zavarovalnici. Zavarovanci s paketom Merkur Specialisti so lahko tako res bolj brez skrbi za svoje zdravje, ob tem pa bo zavarovalnica Merkur izvajalcu zdravstvene storitve direktno poravnala še plačilo za obravnavo in s tem prihranila še dodatne obveznosti.

Napotnica osebnega zdravnika ni nujna

Kot pravijo v Merkur zavarovalnici, za koriščenje zdravstvenih storitev v okviru zavarovanja Merkur Specialisti napotnica osebnega zdravnika ni vedno potrebna: »Če je iz predložene zdravstvene dokumentacije razvidno, da se zavarovancu svetuje določenega zdravnika specialista oziroma da se opravi določeno diagnostično storitev, potem napotnica osebnega zdravnika ni potrebna.«