JAGODNI IZBOR

Smrtno pijana za volanom na avtocesti

M.R.
19. 4. 2021, 21.00
Deli članek:

Posebni primeri, si so v preteklem tednu zaposlovali naše policiste; vlom v čebelnjak, kraja umetniških del, klavirske harmonike, krivolovci in še drugi nepridipravi ...

Profimedia
Zaradi hude opitosti je 46-letnica končala v bolnišnici.

10 Pred trgovino v Luciji je neznani moški brez pravega vzroka napadel domačina, nanj kričal in mu grozil. Ko je žrtev poklicala policijo, pa je napadalec zbežal. Policisti so 37-letnika hitro izsledili in ga bodo kazensko ovadili zaradi grožnje.

9 Velenjski policisti so v Arnačah obravnavali vlom v čebelnjak. Storilec ni ničesar ukradel, je pa lastniku povzročil škodo s poškodovanjem okna in ključavnice na vratih.

8 Kranjski policisti so obravnavali pijanega voznika (0,79 mg/l), ki je v avtu prevažal še partnerico z otrokom. Zaradi hujšega prekrška so policisti zoper kršitelja spisali obdolžilni predlog, o dogodku pa je bil seznanjen tudi pristojni center za socialno delo.

7 Ob turistični poti v Tovstem na območju Laškega je neznani storilec ukradel masivno mizo in dve klopci.

6 Gorenjski prometni policisti so iz prometa izločili voznika tovornjaka, s katerega sta odpadli dve zadnji kolesi. Okoliščine kažejo, da so se odvili kolesni vijaki. Tuja krivda ni bila ugotovljena.

5 V Piranu je neznanec vlomil v galerijo in ukradel tri umetniške slike. »Akt, Miramar in piransko obzidje, vredne približno 6000 evrov,« so sporočili s policije.

4 V vasi Grahovo Brdo v okolici Sežane so bili na delu krivolovci. Lovski čuvaj je policistom prijavil, da so našli tri zanke. V eno od njih se je ujel jelen, ki je poginil.

V Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, premetal notranjost, odnesel pa klavirsko harmoniko znamke Scandalli. Škode je za 3000 evrov.

2 Piranskim policistom je domačin prijavil drzno tatvino. Svoj karambolirani avto je prodal, naknadno pa opazil, da mu je kupec ukradel mobilni telefon, vreden 600 evrov.

1 Celjski policisti so na avtocesti obravnavali 46-letno voznico, ki je imela v krvi dobre tri promile alkohola (1,76 mg/l). Na licu mesta so ji odvzeli vozniško dovoljenje, spisali obdolžilni predlog in globo v višini 1200 evrov. Zaradi hude opitosti je bila z rešilcem odpeljana v bolnišnico.