Izven urejene proge

S sankami poletel 12 metrov, trčil v štor in nepremično obležal

G.G.
1. 3. 2021, 08.32
Posodobljeno: 1. 3. 2021, 08.39
Deli članek:

Na smučišču Hochwurzen v Schladmingu se je vnovič pripetila kar najhujša možna nezgoda pri sankanju.

Profimedia
Sankaška proga na smučišču Hochwurzen v Avstriji.

Po urejeni sankaški progi so se v nedeljo dopoldne med številnimi obiskovalci spustili trije člani družine iz Welsa. Že v drugem ovinku so iz neznanega razloga zapustili urejeno progo, čeprav tam stoji opozorilna tabla, da je sankačem prepovedano zavijanje na smučarsko progo.

Prvi izmed trojice je bil najmlajši, 16-letnik, ki je spustil sani po strmem in precej ledenem delu smučarske proge. S previsoko hitrostjo je pridrvel v dolg levi ovinek, ki ga ni uspel izpeljati. Prevrnil se je in obstal lažje potolčen ob robu proge. Za njim so sani še hitreje nesle njegovega dve leti starejšega brata. V ovinku je zapeljal naravnost in nekoliko privzdignjen rob proge je vrgel njegove sani 12 metrov. Priletel so v štor, 18-letnika pa je odneslo še nekaj metrov po bregu. Na pomoč mu je prvi priskočil oče, ki je uspel zavirati, ob njem so bili hitro še drugi smučarji in reševalci, toda poškodbe so bile tako hude, da je fant umrl med helikopterskim prevozom v bolnišnico, poroča Kronenzeitung.

Ob tem avstrijski mediji spominjajo, da se je v začetku februarja v Schladmingu pripetila podobno huda sankaška nezgoda. Prav tako na sankaški progi v Hochwurznu je s proge in v drevo odneslo sani 4-letne deklice, ki je umrla za posledicami poškodb.