Tri leta pogrešan

Daniela ni več, družina ga bo končno lahko pokopala

R.T.
18. 2. 2021, 16.19
Posodobljeno: 18. 2. 2021, 21.26
Deli članek:

Izpod snega so izkopali posmrtne ostanke skoraj tri leta pogrešanega Daniela P. Ob smrti je bil star 32 let.

Polizei
Daniel je najverjetneje med sestopom z gore padel v smrt.

Takrat 32-letni Daniel P. iz bavarskega mesta Altötting je konec aprila 2018 izginil neznano kam. Njegov zapuščen avtomobil so pozneje našli na parkirišču v občini Oberammergau, ki služi kot izhodiščna točka za številne pohodniške poti po nacionalnem parku Ammergauer Alpen na meji z Avstrijo. Takrat se je na območju začela obsežna, tridnevna iskalna akcija, v kateri je sodelovalo več kot 100 reševalcev, a se je končala brez uspeha.

Januarja letos se je v tamkajšnjo goro Notkarspitze podal policist, sicer velik ljubitelj lednega plezanja. Med plezanjem je naletel na zamrznjena oblačila in nekaj posmrtnih ostankov, a jih zaradi velike količine snega takrat ni bilo možno prenesti v dolino. Do posmrtnih ostankov so se nato prebili šele februarja, a so jih morali izkopati z lopatami, saj so se zaradi plazu skrivali pod dvema metroma snega. Zdaj je tudi dokončno rešena uganka, kam je izginil Daniel, saj so potrdili, da gre za pogrešanega 32-letnika. »Vedno sem čutila, da moj sin ni več živ. Negotovost je bila neznosna,« je za tabloid Bild dejala njegova mama. Družina bo lahko Daniela zdaj končno lahko pokopala.

Natančen vzrok njegove smrti zaenkrat še ni znan, a preiskovalci domnevajo, da je med sestopom z gore Notkarspitze padel v smrt.