24- in 26-letnik

Eden kot sneta sekira, drugi kot mavra

L.K.
17. 2. 2021, 13.55
Posodobljeno: 17. 2. 2021, 13.57
Deli članek:

Prvi je bil prehiter, drugi pijan.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti celjske policijske uprave so včeraj na območju Prevalj obravnavali Slovenca s stalnim prebivališčem v Avstriji, ki je pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil 116 kilometrov na uro. 24-letnika so z obdolžilnim predlogom privedli v takojšnji postopek k preiskovalni sodnici. Poleg stroškov postopka ga je doletelo 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Na območju Dramelj pa so ustavili 26-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma dobrih 1,8 promila alkohola v krvi. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Grozi mu 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Zaskrbljujoče

"Na območju Policijske uprave Celje skorajda ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov. Posebej zaskrbljujoče je, da gre v večini primerov za izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti. V zadnjem tednu smo obravnavali deset voznikov, ki so bili močno alkoholizirani, polovica je imela več kot 1,5 promila alkohola v krvi, eden je imel celo dve promili alkohola v krvi. Prekomerna hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč. Vse udeležence cestnega prometa pozivamo naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev," so sporočili s Policijske uprave Celje.