Pregrevanje peči?

FOTO: V eksploziji v mizarskih delavnici na Lancovem trije mrtvi

C.E./STA
5. 2. 2021, 19.25
Posodobljeno: 5. 2. 2021, 20.37
Deli članek:

Znanih je več informacij o eksploziji v nedelujoči mizarski delavnici na Lancovem v bližini Radovljice.

PU Kranj
Po eksploziji na Lancovem.

Prvi podatki kažejo, da je nekaj pred 15.30 eksplodiralo v okolici peči na trda goriva, vzrok eksplozije pa še ni znan. V času eksplozije so bile v teh prostorih tri osebe, vse tri so zaradi hudih poškodb umrle. Žrtve naj bi bile 40-letni oče, njegov 20-letni sin in 40-letni sosed, je poročal spletni portal 24ur.com.

Poveljnik Gasilske zveze Radovljica Janez Koselj je razložil, da so ob 15.27 prejeli poziv, da je prišlo do eksplozije v bližini trgovine na Lancovem. Aktivirane so bile tri gasilske enote, in sicer Lancovo, Radovljica ter Podnart. Skupaj je v intervenciji sodelovalo 28 gasilcev s sedmimi vozili.

STA
Poleg peči je bil poškodovan še del sten in okna.

"Ob prihodu na kraj smo takoj zavarovali območje in izvedli hiter pregled objekta zaradi morebitne dodatne nevarnosti, v nadaljevanju pa nudili pomoč nujni medicinski pomoči ter policiji pri zavarovanju kraja," je povedal Koselj. Poleg tega so gasilci v objektu, na katerem po eksploziji ni prišlo do požara, tudi izklopili elektriko in zaprli vodo.

Koselj je pojasnil, da se je eksplozija zgodila v objektu, v katerem je bila mizarska delavnica. "Ta sedaj ni delovala, ampak vseeno so objekt očitno ogrevali in tudi nekaj sanirali," je povedal.

STA
Tragedija v Lancovem.

Kriminalisti so že opravili prvi del ogleda kraja dogodka in okoliščine kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva. Vzrok še ni znan, kriminalisti pa so ogled kraja, ki ga je prevzela preiskovalna sodnica, prisoten pa je bil tudi državni tožilec, danes prekinili in ga bodo nadaljevali v soboto, je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.