niso mu nasedli

Po hudi nesreči zakopal avto in lagal, da je padel po stopnicah

R.T.
3. 2. 2021, 09.29
Posodobljeno: 3. 2. 2021, 09.33
Deli članek:

Splitski policisti se s takšnim primerom še niso srečali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pretekli teden so hudo poškodovanega 25-letnega mladeniča s Hvara prepeljali v splitsko bolnišnico. Zdravnikom je povedal, da je padel po stopnicah. O tem so bili v četrtek obveščeni tudi policisti, ki so posumili, da trditve 25-letnika ne držijo, je poročal hvarški portal Index.

"Glede na ugotovljene nelogičnosti in dejstvo, da je bil 25-letnik doslej registriran kot povzročitelj več prometnih prekrškov, smo nadaljevali z zbiranjem obvestil in izvedeli, da obstaja možnost, da je povzročil prometno nesrečo. Opravili smo podroben ogled lokalnih cest, ki vodijo iz Jelse in Vrisnika proti drugim bližnjim mestom. Med mestoma Zavala in Ivan Dolaz smo opazili sveže sledi zaviranja in bočnega zanašanja vozila. Tam smo tudi našli dele vozila, ne pa celega vozila," so sporočili splitski policisti, ki so ugotovili, da je na kraju prišlo do prometne nesreče, vozilo pa je bilo najverjetneje odstranjeno in skrito, da se za nesrečo ne bi izvedelo.  

Možje v modrem so nato 29. januarja v gozdu blizu mesta Vrisnik našli večji nasip sveže zemlje. Glej ga zlomka, pod nasipom se je skrival avtomobil, čigar dele je policija našla na kraju nesreče.  

Policisti so ugotovili, da 25-letnik hitrosti vožnje ni prilagodil stanju in razmeram na cesti, zaradi česar je povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Zoper njega je bil vložen obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške, hrvaška policija pa še naprej preiskuje primer nenavadnega prikrivanja prometne nesreče, s katerim se še ni srečala.