Medsosedski spor

FOTO: Trije mrtvi po sporu zaradi kidanja snega

S.R.
2. 2. 2021, 21.11
Posodobljeno: 2. 2. 2021, 21.17
Deli članek:

Medsosedski spor je prerasel v nasilje in se končal v tragediji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V mestu Plains v ameriški zvezni državi Pennsylvania je včeraj zjutraj prišlo do srditega spora, ki se je končal z dvojnim umorom in samomorom, poroča CNN. Glavni protagonisti, zdaj že vsi pokojni, so bili Jeffrey Spaide ter njegova soseda, zakonca James in Lisa Goy. Slednja sta na parkirišču pred svojo hišo kidala novozapadli sneg, ki sta ga odmetavala na zemljišče svojega soseda. Spaide ju je sprva prosil, če lahko z dejanjem prenehata, nato si je trojica skočila v lase.

Spaide je med prepirom prizorišče zapustil, a se je nekaj trenutkov pozneje vrnil s pištolo. Kot je pojasnil policijski načelnik Dale Binker, je najprej »od blizu« izstrelil nekaj krogel in ju ranil, se vrnil v hišo ter se zopet pojavil. Tokrat je v roki vihtel avtomatsko puško, s katero je ranjena zakonca »usmrtil.« Na kraj je hitro prispela policija, že ob približevanju hiši pa so iz nje zaslišali samcat strel. Domnevajo, da si je Spaide takrat vzel življenje. Trojici ni bilo pomoči, vsi trije so bili ob prihodu reševalcev že mrtvi.

Sicer pa po navedbah Binkerja to ni bil njihov prvi letošnji spor zaradi snega. Podobno naj bi se zgodilo že ob zadnji snežni nevihti pred dvema meseca, ko so se prav tako sprli zaradi kidanja. Takrat posledice niso bile tragične.