"Bila je neverjetna"

Zadnje slovo: 13-letno Lauro, ki je življenje izgubila v potresu, pokopali

R.T.
31. 12. 2020, 18.54
Posodobljeno: 31. 12. 2020, 19.35
Deli članek:

Deklica je 22. decembra dopolnila 13 let.

Profimedia
Ob hiši, kjer je življenje izgubila 13-letna deklica, so meščani prižgali sveče.

Na območju Petrinje, Gline in Siska so po rušilnem potresu popolnoma uničene posamezne mestne četrti, še posebej v starih mestnih jedrih. Potres, ki je povzročil veliko škodo tudi na komunalni infrastrukturi, pa je terjal sedem življenj, tudi življenje 13-letne deklice. 

Laura Cvijić je 22. decembra dopolnila 13 let, le nekaj dni kasneje pa se je njeno mlado življenje končalo. Preminila je, ko so se nanjo zrušil ene od hiš v Petrinji. Očividec je za portal 24sata povedal, da jo je oživljal kar 40 minut, bilo je zaman. 

Lauro je več kot sto meščanov danes pospremilo k večnemu počitku, očim Darko pa je za hrvaški portal Index dejal, da bi si želel, da vsi vedo, kako posebna deklica je bila. "Bila je vesela, navdušena je bila nad glasbo in plesom, bila je tako radodarna, imela je veliko srce. 22. decembra je dopolnila 13 let in za rojstni dan od starih staršev prejela denar ter s tem kupila božična darila za vse nas. Bila je neverjetna," je povedal in opisal trenutke pred tragedijo.

"Na dan, ko se je to zgodilo, je bila Laura v mestu s svojo babico, teto in sestrično. Bil sem v hiši in komaj sem zbežal ven, žena je bila v službi. Nisem je mogel priklicati. Najprej sem tekel k tastu, da bi jih rešil, nato sem sem se odpravil k avtu in nekako prišel do mesta. Opazil sem soprogo, ki mi je rekla: 'Peljite me na trg, Laura je pod ruševinami.' Poklical jo je nekdanji mož in ji sporočil, da je Laura umrla. Veste, kaj je sledilo," je dejal.