Tonček bombaš

FOTO: Anton je trpinčil svoj avto, nato pa bežal pred policisti

C.E.
21. 12. 2020, 13.14
Posodobljeno: 21. 12. 2020, 13.30
Deli članek:

V gručasti vasici Sebeborci v bližini Murske Sobote je v petek popoldan zloglasni Anton Makar svoj avto mučil kar z vožnjo brez pnevmatike.

PU Murska Sobota
Vozilo, s katerim je bežal Anton Makar

Vaščani so videli manijaka, ki je s svoj "bosogumi" avto priganjal po vaški cestah. Policisti so ga izsledili v Puconcih in mu veleli, naj ustavi. Toda voznik ni upošteval modre svetilke in zvočnega signala policijskega vozila. Z »invalidnim« avtom je zapeljal proti železniškim tirom, se ustavil in beg nadaljeval peš.

Stekel je po stopnicah in padel. Policisti so ga prijeli in mu pred usta ponudili alkotest, ki pa ga je zavrnil. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Ubežnik pa ni bil nihče drug kot Anton Makar, kot so ugotovili naši kolegi na spletni strani Vestnik.si. Gre za domačina, Sebeborčana, ki je bil 21. novembra izpušen iz soboškega zapora. Tam je bival, ker je 22. maja napadel policiste, potem ko je razgrajal v lokalu. Po odpustu iz kehe je imel še opravka s policisti, petkov beg pa je za kratek čas spravil v bolnišnico.

Zakaj Antona Makarja kličejo tudi Tonček bombaš, pa si preberite na spletni strani Vestnik.si.