Grozljivka in višek malomarnosti

FOTO: Vinjena se je v Puštalu s tremi otroki prevrnila v potok. Obtičali na strehi, v avto vdrla voda

J.P.
9. 12. 2020, 09.23
Posodobljeno: 9. 12. 2020, 09.46
Deli članek:

V strugi je bilo približno pol metra vode.

PGD Škofja Loka
Iz vozila so se rešili pred prihodom gasilcev.

Včeraj se je voznica, ki je za volan sedla pod vplivom alkohola – v litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligrama alkohola – in vozila po nasprotnem smernem vozišču, v Puštalu na Škofjeloškem z avtomobilom, v katerem so bili tudi trije otroci, prevrnila v potok. V strugi, v kateri je bilo približno pol metra vode, je obstala na strehi. Ker so ob tem popokala stekla na vozilu, je v avtomobil začela vdirati voda.

PGD Škofja Loka
Iz vozila so se rešili pred prihodom gasilcev.

Poiskal pomoč domačinov

Enemu od otrok se je uspelo rešiti – pri bližnji hiši je poiskal pomoč dveh domačinov, ki sta iz avtomobila spravila ostale ujete. »Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače. Letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil iz 11 na 15 mrtvih v prometu,« so sporočili s kranjske policijske uprave.

PGD Škofja Loka
Iz vozila so se rešili pred prihodom gasilcev.

Nastala je le materialna škoda, voznico pa policisti obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, z dogodkom pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.