Pilot preživel

Tragedija v francoskih Alpah: življenje izgubilo pet oseb

S.R.
9. 12. 2020, 08.37
Posodobljeno: 9. 12. 2020, 08.38
Deli članek:

V helikopterski nesreči v francoskih Alpah je umrlo pet od šestih oseb na krovu. Pilota so rešili hudo poškodovanega.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Helikopter, sicer v lasti zasebnega podjetja Service Aérien Français, ki reševalne in iskalne akcije izvaja po celotni državi, je včeraj pozno popoldne med misijo strmoglavil v bližini mesta Bonvillard v departmaju Savoie. Od šestih članov posadke je preživel le pilot, ki se je uspel rešiti iz razbitin in poklicati na pomoč. Druga reševalna ekipa ga je na kraju našla hudo poškodovanega. 

Vzrok nesreče zaenkrat še ni znan, a bi lahko bila posledica vremenskih razmer. Po navedbah pristojnih organov je bila posadka, sestavljena iz dveh pilotov, dveh upravljavcev vitla in dveh gorskih reševalcev, na poti na misijo za usposabljanje, ko je helikopter na nadmorski višini 1800 metrov nenadoma strmoglavil. Klic v sili preživelega pilota so prejeli malo po 19. uri. V reševalni akciji je sodelovalo več kot 40 reševalcev, ki so se na kraj odpravili s tremi helikopterji, ki pa zaradi goste megle niso uspeli pristati. Pilota je nato rešila skupina gorskih reševalcev, ki se je na teren odpravila peš. 

Po navedbah policijskega sindikata Synergie-Officiers je med žrtvami tudi Amaury Lagroy de Croutte, od leta 2018 vodja lokalne gorske enote francoske protiizgredniške policije CRS (Compagnies Républicaines de Sécurité).