Mobilno spletno bančništvo

Gorenjski goljuf s preklicem plačil prišel do 50 tisoč evrov

G.G.
30. 11. 2020, 12.13
Posodobljeno: 30. 11. 2020, 12.18
Deli članek:

Svoje umazane veščine je 29-letnik z Gorenjske prakticiral dva meseca. Na koncu se je izkazalo, da ni bil dovolj vešč.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Ker obstaja možnost, da je oškodovancev še več, morebitne žrtve kaznivega dejanja, ki je bilo storjeno na opisan način policija poziva, da to prijavijo najbližji policijski postaji, ali na št. 113.

Na katero področje se je usmeril ta prevarant? Nakupi goriva, tovornega vozila, avta in mobilnih telefonov. Pri vseh nakupih je »spravljal v zmoto različne fizične osebe in predstavnike družb,« so zapisali na Policijski upravi Ljubljana. Prodajalce je uspel prepričati, da je plačilo izvedel prek aplikacije mobilnega spletnega bančništva. Čeprav je bilo plačilo v čakanju, je trdil, da je plačilo blaga že opravil. Ko je pridobil predmete oz. blago pa je plačila preklical.

Njegova dejanja seveda niso mogla ostati skrita. Oškodovanci so ga prijavili, policisti pa so se lotili preiskave, zbrali dokaze in ga prijeli. Ugotovili so, da je poslovne subjekte skupno oškodoval za okoli 50 tisoč evrov. Avto v vrednosti 17 tisoč evrom so mu že zasegli in ga vrnili oškodovani družbi.

Zoper osumljenega je bila podana kazenska ovadba zaradi devetih kaznivih dejanj v sklopu člena, ki govori o goljufijah. Zagrožena kazen je do treh let zapora. Na sojenje bo čakal na prostosti.