po hitri cesti

Po trčenju jo je pijani voznik tovornega vozila ucvrl in vozil v napačno smer

A.S.
16. 11. 2020, 16.56
Posodobljeno: 16. 11. 2020, 17.00
Deli članek:

Na rep so mu stopili policisti.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Včeraj so bili nekaj minut čez polnoč novogoriški policisti obveščeni, da je voznik tovornega vozila s pripetim polpriklopnikom na odseku hitre ceste med Vipavo in Razdrtim vozil v napačni smeri. 

Možje v modrem so na kraju ugotovili, da je 32-letni voznik, sicer ukrajinski državljan, vozil po parkirišču počivališča Mlake pri Vipavi ob hitri cesti H4 Vrtojba-Razdrto in zaradi nepravilnega premika s polpriklopnikom zadel v pravilno parkirano tovorno vozilo poljskih registrskih oznak.

Po trčenju jo je ukrajinski voznik ucvrl s kraja nesreče, pri tem pa drugemu udeležencu ni posredoval podatkov ali o nesreči obvestil policiste. Z bencinskega servisa na počivališču Mlake je zapeljal mimo prometnega znaka, ki označuje napačno smer, ter po hitri cesti v nasprotni smeri vozil skoraj pol kilometra. 

S tem je povzročil neposredno nevarnost za ostale voznike, ki so pavilno vozili na odseku hitre ceste Razdrto – Ajdovščina. Med drugim je moral zaradi manevra 39-letnika drugi voznik ustaviti tovorno vozilo, da bi preprečil trčenje. 

32-letnemu državljanu Ukrajine so policisti odredili alkotest, ta je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligrama alkohola. O primeru so nato obvestili pristojne pravosodne organe. 39-letniku so odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi, in ga pridržali. Zaradi nevarne vožnje ga bodo po zaključku preiskave kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.