Tragično

FOTO: Potniško letalo ob pristanku trčilo v medvedko z mladičem, ni preživela

R.T.
16. 11. 2020, 14.55
Posodobljeno: 16. 11. 2020, 14.55
Deli članek:

Nesreča se je zgodila na letališču na skrajnem jugovzhodu ameriške zvezne države Aljaska. Mladič jo je sicer odnesel brez poškodb, a je ostal brez mame.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Letalo letalske družbe Alaska Airlines je v soboto med pristankom na letališču Yakutat povozilo rjavega medveda. Kot danes poroča časnik Anchorage Daily News, sta v temi po pristajalni stezi hlačala medvedka in njen dve leti star mladič, letališko osebje pa ju je spregledalo. S fotografij je razvidno, da je letalo medvedko zadelo z enim od motorjev. Njeno truplo je obležalo približno šest metrov od sredine steze, mladič pa je ostal nepoškodovan. Nepoškodovani so ostali tudi pilot, osebje in potniki na letalu, na katerem pa bodo potrebna popravila. 

S tamkajšnjega ministrstva za promet so ob tem pojasnili, da so na letališčih na Aljaski v preteklosti že zabeležili nesreče, v katerih so letala trčila v jelene, goske, karibuje in druge živali, da pa je to prvi primer, ko jo je skupil medved. Nesreča se je sicer zgodila na odročnem letališču, ki je le delno zagrajeno z ograjo. Za dodatno varnost skrbi usposobljeno osebje, ki prostoživeče živali preganja z vozili in lučmi. Tokrat jim je spodletelo.