Truplo v stanovanju

V alpskem letovišču umorjen »kultni« krčmar

S.R.
20. 10. 2020, 18.56
Posodobljeno: 20. 10. 2020, 19.01
Deli članek:

Prebivalci švicarskega mesta Interlaken so v šoku. Odjeknila je namreč novica, da je zaradi nasilnega dejanja umrl priljubljeni gostilničar.

Profimedia
Interlaken je priljubljeno turistično letovišče v švicarskih Alpah.

V njegovem stanovanju v Interlaknu so včeraj našli truplo 61-letnega krčmarja, ki je zadnjih deset let upravljal s priljubljenim gostiščem Des Alpes. Kot poroča švicarski portal blick.ch, danes pred restavracijo gorijo sveče, na tleh pred vhodom pa ležijo cvetje in kartice z izreki sožalja. Nasilne smrti je umrl »kultni« krčmar, so zapisali.

V ponedeljek zjutraj je policija po prijavi o najdbi mrtve osebe vstopila v stanovanje nad gostiščem, v katerem je 61-letnik bival. Še istega dne so sporočili, da je bil moški žrtev umora, umrl pa naj bi zaradi hudih poškodb, povzročenih s topim predmetom. Kmalu je postala znana tudi identiteta žrtve, priljubljeni krčmar, sicer poročen z žensko, ki se ukvarja z borilnimi veščinami.

Za portal je spregovoril njegov dober prijatelj, 60-letni Martin Soche, sicer nekdanji lastnik gostišča. Pojasnil je, da je pokojnega sprva le zaposlil, nato je lastništvo gostišča predal v njegove roke. »Dobro sva se razumela, delal je s strastjo,« se je pokojnega spominjal Soche, ki ga je danes zaslišala tudi policija, saj je eden od zadnjih ljudi, ki so krčmarja še videli živega. Srečala sta se v nedeljo zvečer, ko mu je moral vrniti izposojene kozarce. »Potem sva spila še eno pivo. Zdaj ga preprosto ni več,« je pojasnil in dodal, da usodnega večera ni opazil nič neobičajnega.

Trenutno so še vedno na delu kriminalisti, informacije o preiskavi pa so skope. Tako še ni znano, ali so že na sledi kakšnemu osumljencu.