Smrt na gradbišču

Voznik tovornjaka od zadaj trčil v delavca in ga povozil s kolesi dveh osi. 51-letnik je na kraju umrl

L.K.
20. 10. 2020, 15.30
Posodobljeno: 20. 10. 2020, 15.36
Deli članek:

Kazal mu je hrbet, tovornjak pa se mu je vzvratno približeval.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Včeraj, nekaj pred pol tretjo uro popoldne je v bližini bencinskega servisa v Spodnjih Hočah v nesreči pri delu umrl 51-letni delavec.

V času nesreče je bil desni pas Ljubljanske ceste, gledano iz smeri Slivnice proti Bohovi, zaradi gradbenih del na vozišču zaprt za promet. Pasova so ločevali prometni stožci.

S hrbtom obrnjen proti tovornjaku

31-letni voznik tovornega vozila je zaradi del vozil vzvratno po gradbišču regionalne ceste, torej zaprtem, desnem prometnem pasu, v smeri Slivnice. Na istem pasu je 51-letni delavec drugega podjetja prestavljal prometne stožce. Hodil je ob robu zaprtega prometnega pasu v smeri proti Slivnici, pri čemer je bil s hrbtom obrnjen proti tovornemu vozilu, ki se mu je vzvratno približevalo. To je z levim zadnjim delom trčilo v 51-letnika; ta se je opotekel in padel, tovornjak pa ga je povozil z levimi kolesi obeh zadnjih osi. 51-letnik je pri tem utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

Mariborski kriminalisti po navodilih okrožne državne tožilke ugotavljajo, ali je smrt delavca posledica kaznivega dejanja, in sicer ogrožanja varnosti pri delu.