Prižig lučk?

Zoran Janković: Ta že tako neprijeten čas je še dodatno neprijeten zaradi sporočil vladnega govorca

A.S.
20. 10. 2020, 16.11
Posodobljeno: 20. 10. 2020, 18.01
Deli članek:

Ste se spraševali, ali bodo praznične lučke krasile ljubljanske ulice? Ljubljanski župan Zoran Janković je odgovoril tudi na to vprašanje.

Zajem zaslonske slike
Ljubljanski župan Zoran Janković je namenil besede hvale generealnemu direktorju UKC Ljubljana Janezu Poklukarju.

Po razglasitvi epidemije se je danes v video sporočilu oglasil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. "Situacija ob razglasitvi epidemije ni prijetna, je pa očitno nujna, tako ocenjuje vlada, tako ocenjuje zdravstveno osebje. Prepričan sem, da v Ljubljani ne potrebujemo posebnih razlag, prepričan sem, da smo tako samoodgovorni, da varujemo svoje zdravje, da varujemo svoje najbližje in s tem tudi pomagamo, da se situacija čim prej vrne v tisto normalno stanje," je povedal na samem začetku.

Obljubil prostore Gospodarskega razstavišča

Besede hvale je namenil generalnemu direktorju UKC Ljubljana Janezu Poklukarju, "ki je v tem času pripravil več kot 200 novih postelj v primeru potrebe, od tega jih je več kot 80 za tiste nujne primere".

"Če bodo vsi direktorji klinik po Sloveniji to naredili, bomo imeli dovolj postelj," je dejal in pozdravil idejo, da na pomoč priskočijo tudi zasebni koncensionarji in ostali zdravstveni delavci. Zagotovil je, da bo ljubljanska občina, v kolikor bodo razmere zahtevale povečanje posteljne zmogljivosti, ponudila prostore Gospodarskega razstavišča, kjer bi lahko namestili postelje za bolnike s covidom-19.

Obregnil se je ob vladnega govorca

Ljubljanski župan se je v nadaljevanju zahvalil zdravstvenemu osebju in se obregnil ob vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina: "Čas, ki je neprijazen, ki je neprijeten in še dodatno ga po moje dela neprijetnega vladni govorec s svojimi sporočili, ki včasih zanikajo vsa druga sporočila. Moramo imeti jasno sporočilo in s tem bomo tudi virus premagali".

"Virus se ne ustavi na meji"

Janković je prepričan, da je tudi Evropska unija pri tem storila napako. "Evropska unija je dala priporočila za posamezne države, po mojem mnenju bi morala dati jasna navodila, da se vse države od severa do juga od vzhoda do zahoda Evropske unije vedejo enako, kajti virus se ne ustavi na meji in le s skupnim delovanjem cele evrope bomo dočakali svetle dneve," je dejal.

Praznične lučke?

Odgovor pa je ponudil tudi vsem tistim, ki so se spraševali, ali bodo praznične lučke med sicer bolj klavrno zimo krasile ljubljanske ulice: "Če se bomo držali navodil in če bomo skrbeli za sebe, in jaz sem prepričan, da bomo, potem lahko pričakujemo, da bo ob novoletnih lučkah v Ljubljani, ki bodo na vsak način prisotne, da bomo imeli tudi hišice za prodajo izdelkov, pa naj bo šmorn ali meso ali tudi kozarec kuhanega vina, upajoč na to, želim vsem skupaj, da ostanemo zdravi, držimo se navodil, ki jih izdaja vlada".