Vmes so kapnila tudi sredstva proračuna RS

V Celju ogoljufali in preslepili Evropsko unijo, "pospravili" 2,7 milijona evrov

L.K.
20. 10. 2020, 14.26
Posodobljeno: 20. 10. 2020, 19.39
Deli članek:

Celjski kriminalisti na širšem območju Celja opravljajo hišne preiskave zaradi suma goljufije v škodo Evropske unije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kriminalisti Policijske uprave Celje zaradi »suma storitve sedmih kaznivih dejanj Goljufija na škodo Evropske unije po 229. členu Kazenskega zakonika in sedmih kaznivih dejanj Preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti po 230. členu kazenskega zakonika opravljajo hišno preiskavo pri treh poslovnih subjektih na širšem območju Celja«, so sporočili iz omenjene policijske uprave.

Eni osebi, osumljeni navedenih kaznivih dejanj, so odvzeli prostost. Po neuradnih informacijah TV Slovenija, so kriminalisti pod lupo vzeli razvojni center informacijsko-komunikacijskih tehnologij Savinja Žalec d.o.o

Med preiskavo se je izkazalo, da je »poslovodna oseba treh družb« od novembra 2012 do istega meseca tri leta pozneje »preko sedmih izpolnjenih zahtevkov za vračilo stroškov sofinanciranja neupravičeno uveljavljala in pridobila evropska sredstva v višini preko 2,3 milijona evrov ter sredstva proračuna RS v višini preko 400.000 evrov, s čimer je eni izmed družb, ki jo je zastopala, pridobila veliko protipravno premoženjsko korist v skupni višini 2,7 milijona evrov«.