55-letnik

Smrt ob Tolminki: pogrešani zdrsnil, padal in drsel, umrl pa ob avtu, h kateremu je bil namenjen

J.P.
19. 10. 2020, 09.19
Posodobljeno: 19. 10. 2020, 09.24
Deli članek:

Zgodilo se je približno 150 metrov pred brvjo čez Tolminko.

Bobo
Reka Tolminka (fotografija je arhivska)

Včeraj, nekaj pred 22. uro so bili policisti novogoriške policijske uprave obveščeni, da svojci pogrešajo moškega iz Celja, ki naj bi se nahajal na območju doline reke Tolminke med Zatolminom in Pologom.

Policistom so se pri iskalni akciji pridružili gorski reševalci; nekaj minut po polnoči si v bližini reke Tolminke našli mrtvo osebo, za katero se je pozneje izkazalo, da gre za pogrešanega 55-letnega moškega.

Zdrsnil na strmem odseku

Kot kaže, se je moški včeraj ob približno pol petih popoldne od stanovanjske hiše v Čadrgu odpravil proti brvi čez reko Tolminko, kjer je imel parkiran avtomobil. Pri hoji po zelo strmem odseku navzdol približno 150 metrov pred brvjo mu je zaradi z listjem prekrite in s koreninami prepredene razmočene zemlje zdrsnilo. Omahnil je na strm prepadni del pod stezo, po približno 50 metrih drsenja in padanja po strmem pobočju pa pristal na prodnatem delu ob Tolminki, nedaleč stran od njegovega avtomobila.

Poškodbam je na kraju podlegel, zdravnik je le potrdil njegovo smrt. Natančen vzrok smrti bodo ugotavljali na Inštitutu za sodno medicino.