Goljufija

V dolenjski prestolnici "umetno" mednarodno klicali za skoraj 61.000 evrov

J.P.
13. 10. 2020, 09.31
Posodobljeno: 13. 10. 2020, 09.33
Deli članek:

Uporabili so SIM kartice tujega operaterja, jih s posebnimi napravami povezali in prikazali, kot da gostujejo v Sloveniji.

Profimedia
Protipravno premoženjsko korist so si skušali pridobiti z veliko količino umetno generiranih klicev (fotografija je simbolična).

Novomeški kriminalisti so na tamkajšnjem okrožnem državnem tožilstvu zaradi suma goljufije ovadili dve fizični in eno pravno osebo.

Za kaznivo dejanje goljufije po 211/I in III členu KZ-1 je zagrožena kazen v višini od 1 do osmih let zapora. 

Ugotovili so namreč, da so storilci s pomočjo posebnih elektronskih naprav umetno ustvarili mednarodne telefonske klice v okviru gostovanja na škodo slovenskega mobilnega operaterja. Na ta način so uporabili SIM kartice tujega operaterja, jih s posebnimi napravami povezali in prikazali, kot da gostujejo v Sloveniji.

Protipravno premoženjsko korist so si skušali pridobiti z veliko količino umetno generiranih klicev. Za gostovanje je bilo namreč potrebno plačilo posameznemu operaterju, ki je omogočil oziroma posredoval klice.

Premoženjska škoda enega slovenskega mobilnega operaterja znaša skoraj 61.000 evrov, so sporočili z novomeške policijske uprave.