ponovljeno sojenje

Sin lastnika Pink TV, ki je pred leti do smrti povozil 17-letno Andreo, obsojen na hišni pripor

R.T.
7. 10. 2020, 09.35
Posodobljeno: 7. 10. 2020, 12.59
Deli članek:

Po nesreči je pobegnil.

Zajem zaslonske slike
Sedel je za volanom avtomobila znamke BMW.

Aleksandar Mitrović, sin znanega lastnika TV Pink Željka Mitrovića, je 18. julija 2013, ko je štel 20 let, s svojim BMW-jem X5 na prehodu za pešce do smrti povozil 17-letno dekle Andreo Bojanić. Mitrović je po nesreči pobegnil in se nato z očetom odpravil na policijo. Tožilstvo je v obtožnici navedlo, da je povzročitelj v trenutku nesreče vozil več kot 81 kilometrov na uro, Andreo pa je po trčenju odbilo 29 metrov stran. Izvedenci so sicer ugotovili, da je Andrea Bojanić prečkala cesto pri rdeči luči, del srbske javnosti se s tem ne strinja. 

Na ponovljenem sojenju v srbski prestolnici je bil Mitrović včeraj obsojen na 11 mesecev hišnega pripora, prav tako je dobil enoletno prepoved upravljanja motornih vozil B kategorije. Mitrović izreku sodbe ni prisostvoval.

Sodnica je podala razlago: "Za krivega je spoznan, ker 18.7.2013 ob 22.45 na cesti Ustaničke ulice ni upošteval cestnoprometnih predpisov in vozil s hitrostjo višjo od dovoljene (50 kilometrov na uro), ter zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti".

Mitroviću je sodišče naložilo tudi plačilo sodnih stroškov.