Črna kronika

Ubil dekle in zbežal

uk
2. 2. 2015, 18.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sin medijskega tajkuna Željka Mitrovića je povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrlo dekle. A očitno ne bo odgovarjal za svoje dejanje.

Facebook

Sin srbskega lastnika TV Pink Aleksandar Mitrović (21) je leta 2013 povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrlo 17-letno dekle. Povozil ga je na prehodu za pešce in bilo je na mesto mrtvo. Poleg tega da je Aleksandar vozil prehitro, je s kraja nesreče tudi pobegnil in dekletu ni nudil pomoči. A bo, po pisanju Blica, oproščen umora.

Tožilka Vera Stanić se je namreč odločila, da 21-letnika ne bodo preganjali zaradi tega, ker dekletu ni pomagal, ampak samo zaradi bega s kraje nesreče, za kar je pripisana blažja kazen. Razlog za to je, da je dekle umrlo skoraj v trenutku in mu Aleksandar ne bi mogel pomagati. Tožilka je tudi prepričana, da Aleksandar ni zanalašč povozil dekleta.

Svojo odločitev je tožilka sprejela po ocenah psihiatra in po pregledovanju posnetkov. Srbski mediji so besni, saj verjamejo, da bi nekdo, ki nima tako vplivnega očeta, prejel precej hujšo kazen. In dejstvo, da je punca umrla v trenutku, ni pomembno, ker ji v nobenem primeru ne bi pomagal. Prav tako se sprašujejo, katere opojne substance je Mitrović imel v krvi.

Po drugi strani so posnetki pokazali, da je Aleksandar vozil 70 kilometrov na uro, dovoljeno je 50, dekle pa je stopilo na prehod za pešce 14 sekund po tem, ko je zagorela rdeča luč za pešce. Dejstvo pa ostaja –Aleksandar je zbežal.