Nujna vožnja

FOTO: Reševalno vozilo drvelo "v čelno trčenje", šofer tovornjaka je bliskovito reagiral

G.G.
2. 10. 2020, 10.45
Posodobljeno: 2. 10. 2020, 10.53
Deli članek:

Včeraj zgodaj popoldne je v naselju Plave v občini Kanal ob Soči reševalno vozilo na nujni vožnji povzročilo prometno nesrečo.

PU Nova Gorica
Tovornjak je končal med drevjem pod cesto.

33-letnik za volanom reševalnega vozila je bil na nujni vožnji. Drvel je po glavni cesti od Solkana proti naselju Plave. V levem nepreglednem ovinku se je spustil v tvegan manever prehitevanja kolone vozil. V tistem trenutku mu je nasproti pravilno pripeljal tovornjak s priklopnikom. 50-letni Italijan za volanom tovornjaka je hitro reagiral. Močno je zaviral, da bi se izognil čelnemu trčenju, hkrati pa je zavil skrajno desno. Ni šlo drugače, tovornjak je zaneslo v odbojno zaščitno ograjo, ki ni vzdržala. Tovornjak se je prevrnil in ob robu ceste obstal na strehi.

Spretnemu šoferju so nemudoma pomagali reševalci iz vozila, ki se mu je umaknil. Na srečo je bil voznik tovornjaka le lažje poškodovan, so sporočili s PU Nova Gorica.

Zaradi odstranjevanje posledic nesreče je bila cesta na tem delu več ur popolnoma zaprta za ves promet, v poznih popoldanskih urah pa so jo odprli.

Nujna vožnja gor ali dol, prometni policisti so morali povzročitelju, 33-letnemu vozniku reševalnega vozila, zaradi odgovornosti za storitev prekrška (prehitevanje drugega vozila pred ovinkom, kjer ni bilo zadostne vidne razdalje), izdati plačilni nalog.