Finale sojenja v zadevi odrezana roka

Bodo Julijo zaradi "nesreče" pri rokovanju s krožno žago poslali v zapor?

G.G./STA
7. 9. 2020, 07.11
Posodobljeno: 7. 9. 2020, 07.14
Deli članek:

Z zaključnimi besedami se naj bi danes na okrožnem sodišču v Ljubljani sklenilo sojenje v tako imenovani zadevi odrezana roka.

STA
Julija Adlešič čaka na izrek sodbe.

Na kratko: tožilstvo Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu in njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije.Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za delovno nesrečo pri žaganju vej s krožno žago. Po mnenju tožilstva pa je to storila namerno, da bi dobila odškodnino

K temu naj bi jo napeljal Abramov, pri goljufiji pa naj bi sodelovala še njegova starša. Abramov je namreč Adlešičevo malo pred poškodbo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Po tožilčevem mnenju je dokazni postopek potrdil vse očitke v obtožnici. Zagovorniki obtožene četverice menijo ravno nasprotno.

Pred tremi tedni je sicer Okrajno sodišče v Žalcu Abramovu izreklo zaporno kazen v višini enega leta in štirih mesecev zaradi goljufije na račun staršev marca 2015 tragično umrle Sare Veber, ki je bila njegovo dekle. Ta sodba še ni pravnomočna.