Tragedija ob požaru

Mati treh otrok se je vrnila v goreče stanovanje, nato pa pred ognjem skočila skozi okno

R.T.
3. 8. 2020, 08.19
Posodobljeno: 3. 8. 2020, 08.38
Deli članek:

Tragedija, ki se je prejšnji teden pripetila v dunajski četrti Favoriten, je grenak opomnik na eno od »pravil« pri požarih v zaprtih prostorih. Nikoli nazaj v stanovanje, v katerem že divja ogenj.

Profimedia
Fotografija je simbolična

To so še enkrat več ponovili dunajski gasilci, potem ko je 34-letnica v požaru stanovanja v četrti Favoriten izgubila življenje.

Ko se je minuli petek zgodaj zjutraj vklopil alarm zaradi požara v stanovanju v zgornjem nadstropju večstanovanjske stavbe, je 34-letna ženska s svojimi tremi otroki in možem pravočasno zapustila stanovanje. Nato pa je, ko je bila že na varnem, stekla nazaj, priče menijo, da je verjetno želela kakšno stvar rešiti pred ognjem. Iz stanovanja so se zaslišali kriki, ženska je pred ognjenimi zublji stekla proti oknu in skočila. Kljub hitri pomoči, so bile njene poškodbe zaradi padca prehude. Umrla je v bolnišnici.

V preiskavi so ugotovili, da je do požara najverjetneje prišlo, ko je med polnjenjem eksplodiral mobilni telefon. Iskrice so preskočile na zavese, ki so se vnele in že je gorelo v stanovanju.